..
.


AKTUELLT

 • 12/3 Luleå, slutet sällskap
 • 14/3 Luleå, slutet sällskap
 • 16/3 Kulturkalaset, Kalix Folkets Hus. Kl. 15 står jag och Jesper Göras på scen. Hela programmet hittar du på www.kalix.se/kulturkalaset
 • 21/3 Älvsbyn, slutet sällskap
 • 23/3 Café Nouveau, SM-veckans officiella café. En timmes spelning med start 21 på kvällen.
  Med mig har jag gitarristerna Jesper Göras och Rickard Johansson.
  Petra Marklund är vårt förband på utescenen på Köpmantorget. 
 • 26/3 Luleå, slutet sällskap
 • 27/3 Luleå, Bergviken VOB, öppet café
 • 9/4 Luleå, slutet sällskap
 • 23/4 Luleå, slutet sällskap
 • 3/5 Luleå, slutet sällskap
 • 7/5 Luleå, slutet sällskap
 • 8/5 Luleå, Bergviken VOB, öppet café
 • 18/5 Luleå, lunchspelning, nätverksträff för musiker
 • 21/5 Luleå, slutet sällskap
 • 4/6 Luleå, slutet sällskapBoka föreställningen RAKRYGGAD till ditt sammanhang.
Musik läker själar, sägs det. Med min föreställning tar jag dig med på en upptäcktfärd genom dimensioner jag aldrig hade hittat om det inte vore för de fyrtorn som genom livet lyst upp min väg. Men också tack vare de som inte ville mig väl. De som ledde mig vilse och lät mig köra på grund. Det är en berättelse om mig, men också om dig eller nån du kommer att möta en dag.

Genom glädje och sorg, lycka och ilska, fantasi och vardag tar jag dig vidare till en medvetenhet om kraften som DU har men som kanske gömmer sig bakom ett ännu oupptäckt valv i en dimension som du har kvar att upptäcka.

På köpet får du livsviktiga och härliga hormoner som dopamin, oxytocin, serotonin och endorfiner. Samverkan mellan de här signalsubstanserna skapar en känsla av belöning. När du kommit hem kan du lyssna vidare och då fortsätter musiken verka läkande i din kropp och i ditt sinne. Jag kan vara ett av dina fyrtorn.

Vill du uppleva en stund av värme, inspiration och ha möjlighet till att själv djupna i tankar om livet är det här en föreställning för dig.


  ALLTID AKTUELLT
 • De äldre i Luleå kommun får besök av mig för en stunds musikunderhållning på vård- och omsorgsboenden och trygghetsboenden. 
 • Tre gitarrgrupper och flera elever i sång, piano och gitarr är i gång under vardagarna.
 • Solist på begravning, bröllop och dop.ANNA SELLÉN - STORYSINGER

Efter 50 hittade jag min titel, det ord som passar mig bäst. Det var efter en dragning om min föreställning Rakryggad som en åhörare myntade begreppet. Sen tog det några veckor innan det helt landade i mig - jag är STORYSINGER. 

Som STORYSINGER leker jag med orden, berättar mitt liv, läker själar och lockar fram både din och min inre kraft. En kraft som behövs, för att vi ska orka vara de vi är. Stolta gå genom livet, med rak rygg, oavsett vad livet bjudit på i form av utmaningar och framgångar. Varken bättre eller sämre än någon annan. Ingen som ska sättas i motsats till någon, utan stolta över att vi är människor, i färd att ständigt formas. Igen och igen. 

Jag har varit verksam som sångerska i Luleå i drygt tjugo år och innan dess i Sundsvall, där jag växte upp i en musikalisk familj med tre sjungande systrar. Farmor tog oss med när hon guidade turister och vi fick sjunga längst fram i bussen för de som åkte med. Mamma spelade med oss på hembygdsföreningen och på modevisningar och alla ställen du kan tänka dig. Sen växte vi systrar ifrån mamma och kickade henne, för att spela själva. I många år jobbade jag med musik i mitt yrke som pedagog, parallellt med studier på musikhögskolan och frilansande. Idag arbetar jag på heltid som sångerska och låtskrivare och undervisar i gitarr, piano och sång privat och via studieförbund. 

Låtskrivare blev jag först efter att ha levt ett långt liv som småbarnsförälder, skilt mig och plötsligt fått massor av egentid och berättelser att dela med mig av. Många av mina vänner och min familj har inspirerat till låtskrivandet, som varit ett sätt för mig att bearbeta det som jag och vänner varit med om i livet.

På BDpop har jag fått möjlighet att spela in ett urval av mina låtar. I mars 2017 släpptes Kan du tänka dig, med Tomas Bäcklund (The Magnettes) som producent och med studenter från musikhögskolan i Piteå som musiker. Sen tog det tre år innan jag var mogen att ta ny kontakt med BDpop. Vissa är late bloomers och jag är en av dem. 

Singeln Borde nöjt mig gavs ut i mars 2020, med Gustav Afsahi (Emil Assergård mfl) som producent och med ett annat gäng studenter från Piteå.
I september 2020 släpptes den tredje singeln, Kär i tanken. I oktober singeln och videon Jag saknar dig, följd av EPn Jag ville gå, med sju låtar. Med mig på plattan är några av Norrbottens bästa musiker: Gustav själv, som både producerat och spelar bland annat all klaviatur, men också många andra instrument. Petter Olofsson, Norrbottensmusiken, på bas. Johan Petterson, Framnäs Folkhögskola, på trummor. Erik Weissglas, Musikhögskolan i Piteå, spelar gitarr precis som Rickard Johansson och David Forssander. Daniel Wikslund spelar fiol och sist men inte minst så körar Nike Sellmar på de flesta låtarna.

2019 gavs Ruts sång ut av Brukssånger, insjungen av Vendela Tegerstrand. Den finns även med i Brukssångers jubileumsnotbok Nära livet, som gavs ut i oktober 2020. I juni 2021 gavs Ruts sång ut i min och Gustavs tappning.  Förhoppningen är att Ruts sång blir årets bröllopssång. Den är min i särklass mest spelade låt. Dock inte min inspelning, utan den som Vendela sjungit in, med sin vackra röst. Jag håller tummarna för ytterligare en inspelning inom kort, en tolkning av en annan fantastisk sångerska.

2021 var det återigen dags för ny musik. Singeln Jag hade fel släpptes på midsommarafton och Innan du går i augusti. Innan du går spelades som Veckans färsking i P4 Norrbotten veckan efter releasen.
2023 släpptes Lite till - ett samarbete med Ollie Olson och Isak Jakobsson. 

20/10 släpptes albumet RAKRYGGAD, där hälften av låtarna är samarbeten med olika kompositörer och poeter i norr. Kapellmästare är Simon Westman, jazzpianist boendes i Göteborg, tillika min kusin. Rickard Johansson har jag med mig även denna gång på akustisk gitarr, mandolin och elgitarr. På bas hör du Linus Svanholm, som jag samarbetade med även på Borde nöjt mig. Bakom trummorna satt Lars-Gunnar Lalle Omberg. Körsångerskorna går inte av för hackor! På kör hör du Emma Bogren Isaksson, välkänd piteåsångerska och pianist, och Britta Bergström, Sveriges mest anlitade körsångerska. Även producent Gustav Afsahi, som mixat och lagt allt glitter på låtarna, körar. Som vanligt har han förvandlat skelett till guld. 


Albumet hör du i alla streamingtjänster från 20 oktober och framöver. Dela, spara i listor, gilla, sprid! 

Tack alla trogna och nya fans för att ni hjälpt mig och stöttat genom åren. 


HISTORIK

P4 Nästa - Hela Sveriges musiktävling för alla låtskrivare, artister och ny musik.

Våren 2023 var låten Lite till en av fem finalister i tävlingen P4 Nästa. Mer om det  HÄR

När allt är över släpptes på min debut-EP i oktober 2020 tillsammans med sex andra låtar. I december samma år spelades den som Veckans Färsking i P4 Norrbotten och då lät det såhär:

Veckans färsking - När allt är över


Den är inte den enda av mina låtar som spelats som Veckans färsking. Debuten i radiosammanhang var Kan du tänka dig, som släpptes 2017. Efter det har även Borde nöjt mig, Innan du går och Jag hade fel spelats i P4 Norrbotten. Dessa låtar och alla andra utgivna låtar kan du lyssna på i alla streamingtjänster och ibland höra i radio. 

INNAN DU GÅR


MUSIK

Du kan lyssna på min musik i alla streamingtjänster.

Lyssna på Spotify

 

Musikvideon Jag saknar dig filmades av fotograf Magnus Stenberg, Lulefotograferna, i Luleå med omnejd sommaren 2020. Ett lärorikt och roligt projekt, som var möjligt med stöd från BDpop Norrbotten, Region Norrbotten, Filmpool Nord, Musikvideo North. Videon ser du i länken

VIDEO - JAG SAKNAR DIG